Hållbarhet på maten

Hållbarhet på råvaror

Ophelia avatar
Skrivet av Ophelia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Maträtterna bör tillagas samma vecka som kassen levereras för att på så sätt minska risken för att varorna blir dåliga. Vi uppmanar till uppsikt över sista förbrukningsdatum och bäst före-datum samt att färskvarorna förvaras i enlighet med respektive förpacknings förvaringsanvisning.

Färska varor har en begränsad hållbarhet. Kontrollera varornas hållbarhet. Om du vill laga färskt kött, fågel och fisk senare rekommenderar vi att lägga i råvaran i en fryspåse och frysa in. Kom ihåg att tina i kylskåp i god tid innan tillagning eller att lägga fryspåsen direkt i kallt vatten för att tina upp innan tillagning.

Färska grönsaker och frukt har en begränsad hållbarhet. Om du vill laga någon av rätterna nästa vecka kan dessa behöva ersättas.

Örter och kryddor i kruka - Kom ihåg att vattna för längre hållbarhet!

Öppnade mejeriförpackningar kan behöva bytas ut om de ska lagas senare.

Fick du svar på din fråga?