Linas Matkasse anpassar inte innehållet efter olika typer av livsmedelsöverkänslighet. Men vi har alternativ för dig som vill ha en matkasse utan gluten eller en laktosfri matkasse. Glutenfri eller glutenfritt är en märkning som avser enskilda livsmedel och inte en produkt såsom en matkasse, vi har därför valt att kalla vår Barnkasse med 5 middagar för "utan gluten". Den är i nuläget vår enda kasse som går att få utan gluten eller laktosfri.

Du har även möjlighet att byta ut dina middagar i Linas Flexitariankasse för 4 personer, Linas Vegetariska kasse för 4 personer (med ägg, ost och mjölkprodukter) och Linas Barnkasse 5 dagar så att menyn passar hela familjen. Du väljer från en receptbank med sex rätter på Mina sidor.

Givetvis förekommer alltid produkter som innehåller flera ingredienser såsom bröd, charkuterivaror eller ört- och kryddpasta som till exempel pesto. Därför är det viktigt att själv vara uppmärksam på varorna och läsa innehållsdeklarationer. Där det behövs får man alltså hoppa över det man inte tål eller byta ut mot en specialprodukt man brukar använda.

Hittade du svaret?