Frukt och grönsaker innehåller mycket av det som får vår kropp att må bra, bland annat är de rika på olika vitaminer och mineraler. För att få nytta av grönsakernas positiva effekter rekommenderar Livsmedelsverket att vi äter minst 500 gram frukt och grönt varje dag. Vår målsättning är att middagarna i våra matkassar ska innehålla 500 g grönsaker/recept. Antingen ”bakas” de in i maträtten eller serveras som en sallad bredvid. När du själv planerar middagen, tänk på att du till exempel kan räkna in löken och de krossade tomaterna som du har i köttfärssåsen. Det är också grönsaker!

Våra matkassar innehåller alltid färska grönsaker, men även inlagda och konserverade. Grönsakerna kan serveras råa, kokta, ugnsbakade eller mixade i soppor eller röror. Vi väljer ofta grönsaker som det är säsong för i Sverige, men eftersom vi är noga med att leverera ett varierat utbud så använder vi även importerade grönsaker.

För att förenkla för dig att tillgodose ditt behov av frukt finns även Fruktkassen. Fruktkassen, som finns i tre olika storlekar, innehåller blandad frukt och är en tilläggstjänst för dig som har bokat på någon av våra matkassar. På så vis kan du alltid ha frukt hemma!

Hittade du svaret?