Näringsinnehåll

Näringsvärde och näringsberäkning

Ophelia avatar
Skrivet av Ophelia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Näringsberäkning:
Linas Matkasse näringsberäknar recepten för alla matkassar. Vår nutritionist räknar på recepten och ser till att det är en blandning mellan fett, kolhydrater och protein i varje rätt. Om mängden fett, kolhydrater eller protein inte stämmer i uträkningen, så får den menykreatör som skapat rätten justera receptet och provlaga igen tills det blir perfekt. Näringsbalansen spelar en viktig roll när vi planerar dina middagar och du kan alltid vara trygg med att du äter varierad mat.

Du kan själv se näringsinnehållet på alla våra recept. Detta hittar du under Kommande Leveranser, och sedan när du byter rätter.

Kalorier:
Recepten i Linas Matkasse är beräknade till normalportioner. Det är viktigt att äta sig lagom mätt – alltför stora portioner kan göra att man får i sig mer energi än man förbrukar och på sikt leda till att man går upp i vikt. För små portioner gör istället att man får i sig för lite kalorier och snabbt blir hungrig igen. Därför har de allra flesta av våra recept ett kaloriinnehåll som ligger inom intervallet för en normalportion, 500-750 kcal/portion.

Fick du svar på din fråga?